لطفاً چند لحظه صبر نمایید ...

خواص تخم خرفه

خواص تخم خرفه که شگفت زده میشوید



آشنایی با تخم خرفه

برای آشنایی با خواص تخم خرفه اول نیاز است بیشتر با این گیاه پر فایده آشنا شویم در واقع خرفه نوعی گیاه با ساقه های کوچک قرمز و برگ های سبز است که امکان مصرف برگ آن به صورت خام و پخته و همچنین تخم این گیاه وجود دارد. طعم این گیاه ترش و نمکی است و مشابه به اسفناج می باشند. تاریخچه مصرف این گیاه به هزاران سال قبل در کشور چینی‌ بازمیگردد که در طب باستانی خود از خرفه استفاده می کردند. امروزه نیز این گیاه در غذاها، سالادها و ساندویچ‌ ها مورد استفاده قرار می گیرد. گیاه خرفه در بیشتر نقاط جهان با آب‌وهوای مختلف پرورش داده می شود و در شرایط کم آبی یا خاک های بدون املاح نیز رشد می کند‌.



مروری بر خواص تخم خرفه

استفاده از تخم خرفه در طب سنتی از گذشته رواج داشته است. در واقع این محصول سرشار از مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی می باشد. تخم خرفه حاوی ویتامین ها و مواد مغذی آ، سی، ای، منگنز، آهن، مس، فولات، فسفر و گروه ویتامین های ب همچون ب۱، ب۲، ب۳ می باشد. تخم خرفه سرشار از مواد معدنی همچون پتاسیم است که به تنظیم گردش خون کمک می‌ کند و مصرف پتاسیم کافی، خطر سکته‌ مغزی و حملات قلبی را کاهش می‌ دهد. خرفه منبع منیزیم است که از ابتلا به بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ جلوگیری می کند.



خرید تخم خرفه

این محصول از کلسیم بالایی نیز برخوردار است که برای حفظ سلامت استخوان‌ ها و پیشگیری از پوکی استخوان و درد مفاصل، بکار می رود. اسیدهای چرب امگا ۳ از اهمیت ویژه‌ ای برخوردار می باشند زیرا بدن قادر به ساخت آن نیست و افراد می توانند این چربی‌ را از طریق مصرف تخم خرفه تامین کنند. خرفه حاوی دو نوع اسیدهای چرب امگا ۳ به نام آلفالینولئیک اسید و ایکوساپنتانوییک اسید است که در مقایسه با سایر سبزیجات، از مقدار قابل توجهی امگا ۳ برخوردار است. این گیاه سرشار از آنتی اکسیدان ها برای پیشگیری از سرطان و انواع بیماری ها است. آسکوربیک اسید نوعی آنتی اکسیدان است که برای سلامت عضلات، پوست و استحکام استخوان ها ضروری می باشد.

آلفاتوکوفرول موجود در تخم خرفه از آسیب به غشاهای سلولی جلوگیری می‌ کند و بتاکاروتن موجود در آن، برای حفظ سلامت چشم و بینایی مؤثر است. وجود گلوتاتیون در این ماده نیز سبب پیشگیری از بیماری های ویروسی و ملاتونین موجود در آن به کیفیت خواب کمک می نماید. مصرف تخم خرفه، میزان بتالائین بدن را افزایش می دهد که این عامل از بروز کلسترول بد جلوگیری می‌ کند. تخم خرفه با وجود تمام ویتامین ها، املاح، مواد معدنی و ترکیبات مغذی، حاوی ۱۶ کالری انرژی است که همین عامل موحب شده است که به دلیل کالری پایین، یکی از مفیدترین غذاها در جهان برای افرادی که خواهان کاهش وزن هستند، درنظر گرفته شود.

طبق تحقیقات، یکی از فواید تخم خرفه برای افراد دارای اضافه وزن، کاهش سطح چربی بد خون و تری گلیسرید است و خطر بیماری های قلبی کاهش می یابد. تصفیه کنندگی خون، رفع التهابات گوارشی، تسکین تشنگی، رفع سرفه، درمان کرم و انگل روده و خونساز بودن از جمله خواص تخم خرفه می باشد. مصرف این محصول، حرارت کبد را کاهش می دهد و اعتدال مزاج های گرم و صفراوی مفید است. تخم خرفه برای درمان درد کلیه، رفع سنگ مثانه، درمان سردرد، درمان عفونت ریه و قطع خونریزی کاربرد دارد. تخم خرفه تقویت کننده قوای عمومی بدن نیز می باشد. از تخم خرفه در شیرینی پزی و برای تزئین، به ویژه تزئین شیرینی نان برنجی استفاده می شود.



تفاوت خرفه و سیاه دانه در یک نگاه

گاهی اوقات سیاه‌ دانه با تخم خرفه اشتباه گرفته می شود؛ گیاه سیاه دانه گلدار، یکساله و از خانواده آلاله‌ است که تعداد گلبرگ‌ های آن از پنج الی هشت متغیر است که دانه‌ هایی سیاه‌ رنگ در بخش وسط گل قرار گرفته است؛ اما گیاه خرفه نوعی گیاه یکساله پهن برگ و گوشتی است که از ساقه‌ های قرمز برخوردار است. علاوه بر تفاوت شکل گیاه، سیاه دانه از مزه ای تلخ و ادویه ای برخوردار است؛ اما تخم خرفه کمی معطر است و طعم تلخی ندارد. سیاه دانه از دیرباز تاکنون، به شکل‌ های گوناگونی همچون روغن، دانه و عصاره، به عنوان داروی گیاهی طب سنتی مورد استفاده قرار گرفته است و برای کمک به درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد دارد. سیاه دانه‌ ضد باکتری، قاعده آور، ضد کرم و مسهل است که در تهیه شیرینی ها و شربت ها از آن استفاده می شود. خرفه نیز یکی از مفید ترین گیاهان دارویی است که مصرف تخم خرفه به کاهش وزن، افزایش رشد کودکان، تقویت و سلامت قلب، افزایش رشد کودکان، استحکام استخوان ها، جلوگیری از ابتلا به سرطان، سلامت پوست، بهبود گردش خون و تقویت قدرت بینایی کمک خواهد کرد.



تخم خرفه برای رحم

امروزه مشکلات رحمی یکی از معضلات مهم در بین زنان است. شیوع این مشکلات در بین دختران و زنان، در عصر حاضر چندین برابر شده است که سبب می شود افراد با بیماری فیبروم رحم و نازایی روبرو شوند. یکی از مهمترین عوامل ایجاد فیبروم در زنان، افزایش استروژن است که یکی از مهم ترین دلایل افزایش سرطان رحم و افزایش فیبروم رحمی در بین دختران و زنان، استفاده از ظروف یک بار مصرف است که در ساخت آن از ماده شیمیایی بیسفنول آ استفاده می شود.

طبق تحقیقات انجام شده، تنها ماده گیاهی که می تواند سبب جلوگیری از اثرات مضر بیسفنول آ بر روی بدن بانوان شود، گیاه خرفه پهن برگ نام دارد. اثرات گیاه خرفه در جلوگیری از ابتلا به فیبروم رحم ثابت شده است و تخم خرفه با جلوگیری از اثرگذاری بیسفنول آ بر روی غدد بدن، مانع از افزایش هورمون ها می شود و با دارا بودن امگا ۳، باعث کاهش میزان استروژن در بانوان و پیشگیری از مشکلات رحمی می شود. به همین علت، در بسیاری از کشورها استفاده از تخم خرفه یا برگ های گیاه خرفه به عنوان سالاد، متداول است‌.

همچنین یکی دیگر از خواص تخم خرفه، کم کردن مدت زمان و مقدار خون‌ ریزی رحم است. تخم خرفه قادر است از خون‌ ریزی رحم جلوگیری کند و بانوان می توانند از دانه‌ های آن در مدت قاعدگی، برای پیشگیری از خون‌ ریزی شدید و ضعف جسمی استفاده کنند؛ علاوه بر این، مصرف پودر تخم خرفه نیز همان اثرگذاری را دارد و برای درمان خونریزی های بسیار شدید قاعدگی شدید و غیر معمول، موثر خواهد بود. برای کاهش خونریزی زنانی که دچار فیبروم هستند بایستی دو روز پس از شروع قاعدگی در روز سوم حیض، ۵ گرم تخم خرفه را پودر یا آسیاب نمایند و در داخل یک لیوان آب بریزند و هر ۴ ساعت یکبار آن را میل کنند. این روال بایستی سه روز تکرار شود.

تعداد نظرات : 0